Machu Picchu
Door: Jolanda
Blijf op de hoogte en volg Jolanda
01 Juni 2012 | Peru, Cuzco
Hier weer een kort verslag van afgelopen dagen.
Woensdag heel vroeg opgestaan om met de trein van 6 uur ´s morgens een 4 uur durende tocht naar MachuPicchu te maken.
Een prachtige tocht in een trein met glazen dak, zodat je tijdens de reis kon genieten van het mooie uitzicht in de jungle en om de kloven en besneeuwde bergtoppen te bekijken.
Aangekomen in Aguas Calientes (een dorpje dichtbij het archeologisch complex MaccchuPicchu) in het dorpje een goede kop koffie gedronken bij Toto (Restaurant in het midden van het dorp met terras met fantastisch uitzicht over de rivier en de begroeide bergen). In Peru wordt koffie verbouwd, maar goede koffie om te drinken is schaars.
Pa, Petra (iemand uit de groep) en ik hadden al zin om een eind te gaan klimmen richting MachuPicchu. Toen we over een brug waren gegaan zagen we een Inkapad welke omhoog ging. Deze hebben we beklommen. Prachtige oude paden door de jungle.
Na anderhalf uur klimmen (met zweet op de bovenlip) kwamen we aan bij de ingang van MachuPicchu. Hier hebben we wat gedronken en zijn toen weer terug gegaan naar de stad om hier voor het donker weer te zijn. Wat een prachtiege klimtocht, en wat een voldaan gevoel!
Donderdag zijn we met de groep en gids naar MachuPichu gegaan. Prachtige plek, en bijzonder om te zien hoe ze toen leefden en wat ze toen al konden. Om 10.00 uur zijn Pa, Patra en ik de HuaynaPicchu gaan beklimmen (er mogen max.400 klimmers per dag naar boven). De HuaynaPicchu is de berg die achter MachuPicchu ligt (deze zie je altijd op de klassieke foto´s van de MP). Pittige tocht! Oude paden, stenen trappen, ladders, touwen en kabels om je aan vast te houden. Deze tocht leidt naar de top van de berg met een prachtig uitzicht over MP, en de tempel van de maan, welke vroeger als pelgrimstocht werd gebruikt.
Nadat we op de top hebben gezeten (met nog veel andere beklimmers) zijn we weer naar beneden gegaan.
Halverwege stond een bordje met dat het nog 45 minuten was naar de tempel van de maan. We keken elkaar aan, en zijn al een van de weinige van de klimmers het pad ingeslagen. Niet wetende dat het 45 minuten dalen was, die we later met veel steun en gekreun weer omhoog moesten klimmen en klauteren. Maar het was zeker de moeite waard. Het pad is niet veel gebruikt, en is nog een beetje overwoekerd door de jungle (prachtige orchideeën, begonia´s, bromelia´s).
Flink bezweet maar voldaan via MachuPicchu weer naar het dorp Aguas Calientes gegaan, om onszelf te tracteren op een welverdiende cerveza (biertje) op het terras.
Aan het eind van de middag weer met de trein naar Cusco gegaan (onderweg een beetje liggen dutten na de vermoeiende dag).
Vandaag een dagje vrij, om een beetje bij te komen van afgelopen dagen.
Tot snel, dan laat ik de foto´s zien en vertel ik meer over deze bijzondere reis.
Liefs van Jootje
P.S. Pepito heeft z´n holletje alweer verlaten ;-)
01 Juni 2012 - 20:27
Nienke Dekker:
:) dat willen we toch helemaal niet weten van Pepito hahaha
Wat een mooie wandelingen heb je weer gemaakt, afzien maar wat een voldoening moet dat allemaal geven zeg wauw!!
Je zit weer bomvol indrukken als je straks sthuis bent..
Geniet nog maar lekker verder.
Liefs -
01 Juni 2012 - 20:52
Miep:
Jolanda!!! JE BENT GEWELDIG!!! Wat een vertelkunst, en wat dapper en moedig om die prachtige tocht te maken!! Ik zie het helemaal voor me. Geef je pa een dikke knuffel van ons want het is een kanjer!! En ook 1 voor jou!
Goede reis terug en tot gauw!
Liefs,
Tante. ( ook namens Willem) -
02 Juni 2012 - 20:43
Jessica Teeuwen:
hoi nicht alvast gefeliciteerd met je verjaardag. En een hele goede terugreis naar nederland. Het zou fris worden morgen. X