Hoogtestage
Door: Jolanda
Blijf op de hoogte en volg Jolanda
24 Mei 2012 | Bolivia, La Paz
Even een kort berichtje vanauit La Paz.
We hebben al wel een cavia gezien, maar nog niet op ons bord ;-)
We zijn hier op hoogtestage geweest. Ze noemen ons hier al Andinisten (Alpinisten in de Andes). We hebben gisteren de Chacaltaya beklommen. Deze berg is ruim 5400 meter hoog. Dat was best wel pittig om te doen, maar bovenop hadden we een geweldig mooi uitzicht. Prachtige besneeuwde bergtoppen, gekleurde bergmeren, en een prachtig landschap om ons heen. Ik had de laatste meters een behoorlijke grote steen meegenomen voor het stenenmannetje bovenop de berg. Pa stond al te wachten met z´n fototoestel voor een foto van ons samen. Na deze fotoshoot hebben we heerlijk in de zon zitten picknicken (flesje water met chips en nootjes).
Ik moest aan jullie denken toen ik op ruim 5400 meter hoog zat. Over een week of twee zit ik weer bij jullie in de polder onder zeeniveau.
Na het genieten van het uitzicht op de chacaltaya weer voorzichtig naar beneden gegaan.
Verder hebben we afgelopen dagen de stad La Paz bekeken, met de kleurrijke markten.
Morgen vertrekken we weer naar Peru, om daar een lekkere cavia te gaan scoren.
Groetjes van Jootje
25 Mei 2012 - 19:14
Thea:
Hallo Berggeiten,
Knap hoor om zo hoog te klimmen.
Waren jullie met z'n 2 of gingen er nog meer reisgenoten naar boven?
Denk dat jullie na die zware tocht wel lekker hebben geslapen.
Nog een fijne week gewenst.
Groetjes. -
26 Mei 2012 - 06:15
Miep:
He Jolanda, gelukkig weer terug! Wat moet het mooi geweest zijn en wat zal het zwaar geweest zijn! Wat een geweldige ervaring!
Ik zie dat het 's nachts een beetje aan de koude kant is?:)) Zal ik de schaatsen brengen? Het is hier zo warm. Ik verlang wel naar wat kou!
Veel plezier! Groet aan je pa!
Je tante.
28 Mei 2012 - 14:16
Jo Van Der Loos:
Ik beleef alles weer op nieuw als ik jouw verslag lees, geniet de laatste dagen vol op want dit maak je maar 1 keer mee groetjes voor jou en je pa.