Zand, stof, zout en grote vlaktes
Door: Jolanda
Blijf op de hoogte en volg Jolanda
14 Mei 2012 | Chili, San Pedro
Dit is geen vakantie, maar we zijn op reis.
We hebben inmiddels al weer heel veel kilometers gemaakt, en veel gezien. Ik weet niet waar ik m´n verhaal moet beginnen.
Woensdag met het vliegtuig naar Arequipa gevlogen. Prachtig om op de luchthaven aan te komen. Prachtig blauwe lucht, en uitzicht op besneeuwde bergtoppen (vulkanen).
Het is een stad met allemaal witte huizen, gemaakt van wit vulkanische steen uit de omgeving. Het is er koeler en frisser dan in Lima.
We hebben het klooster Santa Catalina bezocht, waar we veel foto´s hebben gemaakt. Het is een kleine stad binnen de oude stad. Erg de moeite waard om te bezichtigen. Verder hebben we andere musea bezocht, en heerlijk op het plein in het centrum van de stad gezeten.
´s Avonds in een heel goed restaurant gegeten van Gaston Acurio (heeft een grote naam in Peru). Heerlijk gegeten. Helaas was ik er niet helemaal op gekleed. Ik had m´n pumps niet bij me ;-)
De volgende dat zijn we met de bus en een gids richting ColcaCanyon gegaan. De grote tassen hebben we achtergelaten in Arequipa, waar we een paar dagen later weer zouden overnachten. Onderweg heerlijk gegeten. Een buffet met verschillende Peruaanse hapjes (Alpaca, kip, gebakken banaantjes, gevilde pepers, aardappels, enz. De keuken in Peru is erg goed.
Aan het eind van de middag aangekomen in een hotel Mama Yacchi in Coperaque (klein dorpje). Vanuit onze kamer een prachtig uitzicht over groene terrassen met oude Pre-Inca-ruïnes. waar we later met de gids naar toe zijn gewandeld. Hier hebben we veel oude potscherven gevonden. Voor het eten hebben we een bad genomen in een warmwaterbron. Heerlijk on een bad van 40 graden dobberen met uitzicht op de vulkaan (en later op de sterrenhemel). De volgende dag zijn we om 5 uur ´s morgens vertrokken naar de ColcaValley (een van de diepste kloven van de wereld)om Condors te zien zweven op de termiek (vogels met een spanwijdte van 3 meter). Wow! Prachtig om te zien en te wandelen in het gebied vol met groen en bloemen en prachtige vergezichten. Wel vermoeiend om te wandelen op hoogte. Op de terugweg gestopt op een uitzichtpunt op 4850 meter, waar mensen allemaal stenen hebben gestapeld (stenen mannetjes)En toen weer terug naar Arequipa.
In Arequipa weinig gezien, maar weer heerlijk gegeten.
Zaterdag een vermoeiende reis naar Chili. Onderweg veel zand, zand, zand, steen, rotsen en zand zover je kan kijken. Op sommige plekken staan huisjes van riet, waar de mensen misschien in de toekomst willen gaan wonen. Om te laten zien dat het land van hun is.
In Chili aangekomen in Arica een klein plaatsje aan de kust. Het hotel Sotomayor is matig, maar ik ben blij voor de eigenaren dat ze weer gasten hebben.
´s Avonds op het terras een heerlijk Chileens wijntje gedronken.
Op zondag zijn Pa en ik in het dorpje naar de kerk gegaan. Een prachtig kerkje ontworpen door meneer Eiffel (van de eifeltoren in Parijs). Prachtige metalen constructie met mooie vormen. Daarna de hoge steile rots beklomen voor een uitzicht over de oceaan, de stad met z´n moderne gebouwen, vervallen oude gebouwen, en armoedige sloppenwijken. Bovenop de rots een enorme grote vlag en een beeld van Jezus met uitgestrekte armen.
Boven de rots en de stad zweven heel veel grote roofvogels. Later aan de haven bij de vismarkt en de scheepswerf gekeken. In en aan de haven heel veel pelikanen en in het water enorme grote zeerobben. Weer heerlijk op het terras gezeten, Ja, het weer is hier perfect!
Vandaag aangekomen in SanPedro een klein dorpje (oase) in de woestijn op een hoogte van 2400 meter. (Vannacht met een nachtbus door een enorme zandbak gereden).
We zijn net terug van een wandeling in de Moon Valley om daar een supermooie zonsondergang te zien. Bizar, indrukwekkend landschap. Veel stof, zand en zout.
Vanavond vroeg naar bed. Morgen weer een nieuw avontuur.
O ja, Vanmorgen waren we gelukkig niet meer in Arica waar vanmorgen een aardbeving (6.4 op de schaal van richter) en een tsunamie-waarschuwing is geweest.
Groetjes van Jootje
15 Mei 2012 - 04:57
Ida:
Wauw wat hebben jullie tot nu toe al een mooie reis en dan zijn jullie nog niet eens op de helft. Veel plezier nog en kijk uit nar het volgende verslag. Groetjes vanuit een koud en nat Nederland. -
15 Mei 2012 - 07:23
Moontje:
Jemig, meid wat maken jullie een hoop mee. Als je terug bent moet je het maar eens dunnetjes overdoen want het is zoveel dat het niet allemaal blijft hangen wat ik lees. Klinkt wel super en zo anders als de wereld hier. Je mag als je terug bent wel een weekje eraan vastplakken om alles voor jezelf op een rijtje te zetten,foto's te plakken en verhalen te vertellen. Liefs, moon -
16 Mei 2012 - 04:49
Jan En Jacq:
Geweldig reisverhaal, geniet maar van de zon en stof. Wij smakken naar een beetje zon. Jo hoe is het met de hoogte stage? Zeker naar al die kip gerechten. Geniet en groetjes aan Jur. -
16 Mei 2012 - 09:22
Richard:
Tjeemig,....wat een reis. Prachtig als ik dat zo lees....zeer de moeite waard. Geniet er nog even van....hier is het nat , nat en eh nat.....
We kijken uit naar het volgende verslag. -
16 Mei 2012 - 19:31
Nienke Dekker:
Kwijl.. wat maak je weer een mooie reis :) al die mooie dingen die je beschrijft en die je ziet.. al die verschillende landschappen en culturen.. Heerlijk hoor! Lekker blijven genieten... passen alle indrukken nog in je hoofd.. hihi? Xx