Ola! - Reisverslag uit Ica, Peru van Jolanda Teeuwen - WaarBenJij.nu Ola! - Reisverslag uit Ica, Peru van Jolanda Teeuwen - WaarBenJij.nu

Ola!

Door: Jolanda

Blijf op de hoogte en volg Jolanda

07 Mei 2012 | Peru, Ica

Goedemorgen allemaal,
Even een kort verslag van de afgelopen 2 dagen.
Na een reis van ruim 23 uur (van deur thuis tot deur hotel)aangekomen in Lima (Miraflores).
Lima is een hele grote stad met ongeveer 10 miljoen inwoners.
Moe van de reis, maar om te wennen aan het tijdsverschil (7 uur) toch nog maar even wakker gebleven.
Omdat we de tijd in ons voordeel hadden konden we nog even naar de supermarkt (Wong) gaan om water en lekkere dingetjes te kopen. Na de boodschappen nog even op een terrasje gezeten bij Starbucks voor het vakantiegevoel.
De temperatuur is hier heerlijk. Al hoewel ik wel nieuwsgierig ben wat voor weer we nog allemaal gaan meemaken tijdens de vakantie. Peru is een heel groot land met heel veel verschillende klimaatzones.
Zondagochtend heel vroeg opgestaan. Onze wake-upcall was om half 5! Normaal is het niet voor op een zondagmorgen, maar door het tijdsverschil wat we hebben voelde dit toch als uitslapen.
Om 5 uur ontbeten, om half 6 in de bus op weg naar Pisco (ongeveer 4 uur rijden).
Onderweg heerlijk gegeten. Het is op dit moment een beetje ontdekken wat er allemaal te eten is. Gelukkig weet ik dat Pollo kip is, en Papa fritas is patat.
In Pisco zijn we met een supersnelle speedboot naar de Balestas Eilanden gevaren. Onderweg een aantal dolfijnen van dichtbij bekeken. Gaaf om ze in de vrije natuur te zien! Toen weer op volle snelheid verder naar de eilanden. Door de beste wel hoge golven was het een pittige tocht. Behoorlijke klappers op het water gemaakt, en sommige stukjes voor mijn gevoel gevlogen. Gelukkig zaten Pa en ik op een gunstige plek in de boot, waardoor we niet helemaal nat werden (zoals mensen achterin de boot).
De eilanden zijn echt supper! Heel veel verschillende (duizenden!!)vogels gezien zoals pinguins, pelikanen, aalscholvers, meeuwen met blauwe poten, kleine meeuwen met rode snaveltjes (geen idee hoe ze allemaal heten). En zeeleeuwen, gekleurde prachtigekwallen,gezien. Prachtig! Na de terugtocht (die gelukkig iets rustiger ging) bij een restaurantje aan de haven met uitzicht op de Stille oceaan een gebakken visje gegeten met gabakken patatas en een blaadje sla.
Na de lunch met de bus naar Ica gereden waar we met een buggy door de woestijn zijn gaan crossen. Gaaf! Kicken! Een achtbaan is er niets bij! Hoge zandduinen met steile hellingen. Een aantal van ons zijn ook gaan sandboarden. Met een sandboard van een hoge helling af. Heel gaaf! Wel overal zand ;-). Bij een oase een fotostop gemaakt. Heel vreemd om zo'n oase te zien in zo'n grote zandbak.
's Avonds een heerlijke plons in het zwembad genomen bij het hotel.
De bus staat nu weer op me te wachten. Tot snel!
Liefs van Jolanda

• 07 Mei 2012 - 15:43

Jessica:

hoi lieve nicht en oom

Leuk om weer te lezen hoe het met jullie gaat op vakantie. Geniet ervan ik ben weer heel erg benieuwd naar de foto's. Mijn ouders zitten nu in spanje maar ik doe ze namens hun ook de groetjes.

Heel veel plezier.

xx

p.s snel weer ff een sauna pakken samen :-) als je terug bent.

• 07 Mei 2012 - 16:29

Ida:

Je bent er nog en het klinkt nu al super, wanneer staan de cavia's op het menu !!! Veel plezier nog samen met je vader en wacht met spanning op het volgend verslag.

• 07 Mei 2012 - 18:16

Nienke Dekker:

Heerlijk Jo dat je weer lekker op reis bent met je paps en wij zo van een rustige zijlijn mee kunnen genieten :)
    Lekker genieten!! Liefs

• 07 Mei 2012 - 18:34

Petra:

Ik dacht net dat ik je nodig moest bellen!! En wat zie ik een mail... Ik ga je verhalen weer volle aandacht lezen. Geniet ervan! xxxx

• 07 Mei 2012 - 18:58

Hester:

He Jo,
    Wat leuk om zo weer te vernemen dat je opnieuw aan een prachtige reis bent begonnen. Klinkt allemaal fantastisch.
    Geniet er lekker van met je vader!
    groeten,
    Hester

• 08 Mei 2012 - 06:59

De Teiwesjes:

he wijfie

Wat een mooi eerste verslag zeg. Wat hebben jullie op zo'n eerste dag al veel gezien en beleefd dat belooft wat voor de rest van jullie avontuur! Heel veel plezier tot horens! Dikke kus, moon

• 08 Mei 2012 - 07:00

Jollie:

Goedemorgen jootje en pa,

Wat zijn we blij iets van jullie te horen ga er lekker van genieten eet niet te veel cavia's en hou het rustig.
    Tot gauw laat snel weer wat van je horen ik geniet van je verhalen xxx

• 19 Mei 2012 - 22:08

Thea:

Hallo Jur en Jolanda,

Beter laat dan nooit reageren.
    Heb net alle reisverslagen gelezen.
    Spannend!
    Wacht met spanning de foto's af.
    Genieten jullie nog maar lekker van
    al het moois. Liefs van Thea.